Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Passion fruit semifreddo



Υλικά
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους (40 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80ml. πούλπα πάσιον φρούτ
1 πάσιον φρουτ
30ml. χυμό λεμονιού

Για τη διακόσμηση
100 γρ. φράουλες
2 φρέσκα πάσιον φρούτ
μερικά φύλλα μέντας

Διαδικασία
Καλύψτε τη φόρμα εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη αφήνοντας αρκετή να εξέχει από τις άκρες.
Φτιάξτε το σεμιφρέντο. Τοποθετήστε μια μεσαία κατσαρόλα γεμισμένη κατά το 1/3 με νερό σε χαμηλή φωτιά και τοποθετήστε επάνω της ένα μεταλλικό μπολ. (διαδικασία μπεν μαρί ) προσθέστε σε αυτό το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατέψτε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Αφαιρέστε το μπεν μαρί από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε παχύρευστη μορφή.
Προσθέστε στο μείγμα των αυγών τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε την πούλπα του πάσιον φρουτ, τον χυμό λεμονιού, το πάσιον φρουτ και την υπόλοιπη κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχετε μια σχεδόν ρευστή κρέμα. Αδειάστε την κρέμα στη φόρμα και σκεπάστε τη προσεκτικά με τη μεμβράνη. Τοποθετήστε τηο σεμιφρέντο στην κατάψυξη και αφήστε το να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες.
Μοντάρετε το γλυκό. Βγάλτε το σεμιφρέντο από την κατάψυξη, αφαιρέστε τη μεμβράνη που το καλύπτει και τοποθετήστε επάνω του το πιάτο που θα το σερβίρετε. Γυρίστε το ανάποδα για να το ξεφορμάρετε και αφαιρέστε την υπόλοιπη μεμβράνη. Διακοσμήστε το γλυκό σας με λεπτοκομμένες φέτες φράουλας, το φρέσκο πάσσιον φρουτ και φύλλα μέντας. Σερβίρετε αμέσως
— μαζί με Marilou Manta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου