Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Cookies με roquefort και φουντούκια


Υλικά
1 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι μαλακό
1/3 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κρύο
100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
110 γρ. τυρί ροκφόρ
80 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε τα φουντούκια και καβουρδίστε τα για 5΄- 6΄.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το εξάρτημα φτερό το κρύο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε και τα φουντούκια και χτυπήστε καλά, μέχρι η υφή του μείγματος να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.
3. Προσθέστε την κρέμα τυριού και το ροκφόρ και συνεχίστε τα χτυπήματα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
4. Στη συνέχεια, τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη κουζίνας σε σχήμα πούρου διαμέτρου 4 εκ. και αφήστε την να παγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
5. Τέλος, κόψτε την σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τοποθετήστε τις σε φύλλο σιλικόνης.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 20΄.
— μαζί με Marilou Manta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου