Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Nutella Cupcakes



Υλικά
Για τα cupcakes
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
110 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
240ml γάλα
Για την κρέμα πραλίνας
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάλτε τις ειδικές χάρτινες θήκες για cupcakes σε 1 φόρμa για cupcakes με 12 θήκες.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
3. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το εξάρτημα φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο και την ζάχαρη, την οποία να ρίχνετε σταδιακά.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα την φορά και την εσάνς βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού. Αφού ομογενοποιηθεί προσθέστε το γάλα και χτυπήστε για λίγο ακόμα. Μην τα χτυπήσετε για πάρα πολύ ώρα γιατί θα σφίξει πολύ το μείγμα.
6. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας τις κατά τα 2/3 και ψήστε στην μεσαία σχάρα για 18-20΄. Όταν είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν για 30΄ και βγάλτε τα από τις φόρμες μαζί με τις ειδικές χάρτινες θήκες.
7. Φτιάξτε την κρέμα πραλίνας. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα φουντουκιού με μίξερ χειρός σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαντιγί.
8. Βάλτε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόψτε την άκρη και γαρνίρετε τα cupcakes σας.
— μαζί με Marilou Manta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου