Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τριγωνάκια με φύλλο και ψητά λαχανικά



Υλικά
1 μικρή μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κολοκυθάκι
½ κρεμμύδι ξερό
1 μπάλα μοτσαρέλα
3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο 500γρ.)
Βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα ταψί και ραντίστε τα με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
2. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αέρα) στην μεσαία σχάρα για 25΄. Κατόπιν αφήστε τα να κρυώσουν.
3. Κόψτε σε μικρά κομμάτια τη μοτσαρέλα και σε ένα μπολ αναμείξτε το με τον βασιλικό και τα ψημένα λαχανικά.
4. Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
5. Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες μήκους 10εκ.
6. Αλείψτε κάθε λωρίδα με βούτυρο. Στην αρχή κάθε λωρίδας βάλτε μια κουταλιά από την γέμιση.
7. Αρχίστε να διπλώνετε σε τριγωνάκια, παίρνοντας την μια άκρη του φύλλου σκεπάζοντας την γέμιση. Ύστερα διπλώστε από την άλλη γωνία και συνεχίστε μέχρι να διπλώσετε σε όλη την διαδρομή της λωρίδας.
8. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα φύλλα. Βάλτε τα πιτάκια σε μία λαμαρίνα φούρνου που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
9. Αλείψτε την επιφάνεια από κάθε πιτάκι με λίγο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο(αέρα) στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 12΄- 15΄ μέχρι να πάρουν τα πιτάκια ένα χρυσαφί χρώμα.
— μαζί με Marilou Manta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου