ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
4 µήλα Σµιθ (πράσινα)
70 γρ. ζάχαρη καστανή
90 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κ.γ. χυµό λεµονιού
4 φύλλα φασκόµηλου
2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλαράκι κανέλα
1 αυγό µεσαίου µεγέθους (50 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε τη γέµιση. Πλύνετε και καθαρίστε τα µήλα, κόψτε τα σε µικρά τετράγωνα κοµµάτια και αµέσως περιχύστε τα µε το χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν.
2. Βάλτε σε χαµηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε µέσα τα µήλα, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το γλυκάνισο, τα φύλλα φασκόμηλου και την κανέλα και αφήστε τα για 10΄ να µαλακώσουν.
3. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας µε λίγο αλεύρι και απλώστε επάνω το φύλλο σφολιάτας. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τα µήλα στο κέντρο της σφολιάτας κάθετα στη µεγαλύτερη πλευρά αφήνοντας ένα µικρό κενό ώστε να διπλώσετε τις άκρες. Με ένα ίσιο κοφτερό µαχαίρι χαράξτε τα πλαϊνά της σφολιάτας σχηµατίζοντας ισόπαχες λωρίδες και κατόπιν διπλώστε τις εναλλάξ επάνω στα µήλα σχηµατίζοντας µια πλεξίδα.
4. Βάλτε το αυγό σε ένα µπολ και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε λίγο µε ένα πιρούνι και αλείψτε τη µηλόπιτα µε ένα πινέλο.
5. Ψήστε τη µηλόπιτα στους 180 °C (αέρα) στη µεσαία σχάρα για 45’.
6. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει πριν σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου