Υλικά
400 γρ. χοιρινό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
400 γρ. νούντλς ρυζιού
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κονσέρβα ανανά
3 κρεμμυδάκια
100 γρ. κάσιους ανάλατα
άσπρο πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
2 κ.σ. σόγια σος
1 φλιτζ. τσαγ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. χυμό τομάτας
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1. Φτιάξτε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Στεγνώστε καλά τα κομμάτια χοιρινού με αποροφητικό χαρτί.
3. Καθαρίστε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τους σπόρους και κόψτε τις σε τετράγωνα κομμάτια όπως και τον ανανά. Καθαρίστε το τζίνζερ και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια.
4. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 5-6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Μόλις το λάδι κάψει προσθέστε το χοιρινό, τις πιπεριές, το τζίντζερ, το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3’ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά και αφήστε τα για άλλο 1’ να μαγειρευτούν.
5. Σε ένα σκεύος ενώστε το ζωμό λαχανικών, το χυμό τομάτας το ξύδι, τι σόγια σος, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και προσθέστε τα στο τηγάνι. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε για ακόμα 6’. Τέλος προσθέστε τα κάσιους σπασμένα σε χοντρά κομμάτια και το πιπέρι.
— μαζί με Marilou Manta.1. Φτιάξτε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Στεγνώστε καλά τα κομμάτια χοιρινού με αποροφητικό χαρτί.
3. Καθαρίστε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τους σπόρους και κόψτε τις σε τετράγωνα κομμάτια όπως και τον ανανά. Καθαρίστε το τζίνζερ και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια.
4. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 5-6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Μόλις το λάδι κάψει προσθέστε το χοιρινό, τις πιπεριές, το τζίντζερ, το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3’ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τον ανανά και αφήστε τα για άλλο 1’ να μαγειρευτούν.
5. Σε ένα σκεύος ενώστε το ζωμό λαχανικών, το χυμό τομάτας το ξύδι, τι σόγια σος, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό και προσθέστε τα στο τηγάνι. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς και μαγειρέψτε για ακόμα 6’. Τέλος προσθέστε τα κάσιους σπασμένα σε χοντρά κομμάτια και το πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου