Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Cheesecake σοκολάτας





Υλικά 
Για τη βάση
220 γρ μπισκότα σοκολάτας βουτύρου ή ολικής άλεσης
110 γρ βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
Υλικά για την κρέμα
650 γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια μαλακωμένο μέ το μίξερ
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ σοκολάτα 70% κακάο
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
5 γρ ζελατίνη (1 φύλλο)
Ξύσμα λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24 εκ
2. Σε ένα πλαστικό μπολ λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
3. Βάλτε τα μπισκότα στο μούλτι και ψιλοκόψτε τα
4. Ανακατέψτε τα μπισκότα με το βούτυρο και βάλ’ετα στη φόρμα πιέζοντάς τα με τα χέρια για να φτιάξετε τη βάση
5. Βάλτε το φύλλο ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 5'
6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε καλά την κρέμα γάλακτος. Κατεβάστε τη από τη φωτιά  προσθέστε τη σοκολάτα και ανακάτεψτε.
7. Άφηστε λίγο την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει και προσθέστε τη στο τυρί. Ανακατέψτε γρήγορα τα 2 υλικά.
8. Λιώστε την ζελατίνη 10" στο φούρνο μικροκυμάτων και ενσωματώστε τη στην κρέμα. Ανακάτεψε καλά.
9. Προσθέστε στο μείγμα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
10. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
11. Ξεφορμάρετε και πασπάλιστε με τα ξύσματα σοκολάτας!