Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αρωματική σαλάτα με προσούτο και φράουλες



Υλικά
1 σακουλάκι μιξ σαλάτας (ρόκα, βαλεριάνα, ραντίτσιο κ.λ.π.)
1/2 φακελάκι προσούτο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
1 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκομένα
100 γρ. φράουλες
1 κ.σ. μπαλσάμικο λευκό
100 γρ ελαιόλαδο
αλάτι, λευκό πιπέρι
Διαδικασία
1. Πολτοποίησε τα 50 γρ. φράουλες στο μπλέντερ (ιδανικότερα θα ήταν να περαστούν και από λεπτή σίτα).
2. Σε ένα μπολ βάλε τον πολτό από τις φράουλες και το μπαλσάμικο και ανακάτεψέ τα με έναν αυγοδάρτη να ενωθούν. Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
3. Το δύσκολο κομμάτι τώρα. Βγάλε το σακουλάκι με τη σαλάτα και με κάποιο τρόπο προσπάθησε να το ανοίξεις. Προσοχή!!! Μην το "σκάσεις" με τα δυο σου χέρια όπως κάναμε με τα πατατάκια μικροί... Ρίξε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.
4. Πρόσθεσε το προσούτο, κυβάκια από το τυρί, τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες και τα αμύγδαλα. Τελευταία πρόσθεσε τη βινεγκρέτ!
— μαζί με Marilou Manta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου