Μηλόπιτα με rasberries
Υλικά
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
20ml μπράντι
3 μήλα Golden
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
50 γρ. καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού rasberries
Διαδικασία
1. Βάλτε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το µπράντι και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα µίξερ) σε μέτρια ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι (κοσκινισµένο) στο µείγµα των αυγών και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.
2. Αλείψτε με βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψάκι και αδειάστε το µείγµα του κέικ.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το βούτυρο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το βούτυρο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
4. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες, βυθίστε τα ως τη μέση στο μείγμα. Μοιράστε τα rasberries και περιχύστε με το βούτυρο. Πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
5. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στη µεσαία σχάρα στους 170 °C για 45΄
Από τη Marilou Manta
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου