Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα σοκολάτας με σως γιαουρτιού


Κακομάθετε γλυκά τον εαυτό σας και τους φίλους σας, όσο επιτρέπει η υγιεινή διατροφή σας, με αυτό το ελαφρύ γλυκό που θα σας δώσει μόνο 123 θερμίδες ανά μερίδα!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

 
350ml γάλα αποβουτυρωμένο
30 γρ. κακάο σκόνη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
5ml εσάνς βανίλιας
45 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλο (2 φύλλα)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
 

120 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 σταγόνες εσάνς μαστίχας

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Κακάο σκόνη

Διαδικασία

Σε µια κατσαρόλα µεσαίου µεγέθους ρίξτε το γάλα και το κακάο. Τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας σταδιακά µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να αρχίσει το γάλα να κοχλάζει. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο µπολ και χτυπήστε τους κρόκους µε αυγοδάρτη, προσθέτοντας την εσάνς βανίλιας και τη ζάχαρη µέχρι να έχετε ένα λείο, ενιαίο µείγµα. Προσθέστε το µείγµα γάλακτος-κακάο και συνεχίστε το χτύπηµα. Μεταφέρετε όλο το µείγµα πίσω στην κατσαρόλα και βάλτε το σε µέτρια φωτιά µέχρι να πήξει.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 15΄ να µαλακώσουν και προσθέστε το γρήγορα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε λίγο µε αυγοδάρτη, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Χτυπήστε τα ασπράδια µε αυγοδάρτη ώσπου να σφίξουν και ρίξτε τα στο µείγµα της κατσαρόλας, ενοποιώντας απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.
Μοιράστε το µείγµα σε 6 φορµάκια για κρέµα καραµελέ και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάλτε από το ψυγείο και βυθίστε ένα µαχαιράκι περιµετρικά σε κάθε φορµάκι, µουλιάστε τα για λίγο σε βαθύ ταψί µε ζεστό νερό και κατόπιν αναποδογυρίστε τα σε 6 πιατάκια.
Φτιάξτε τη σος γιαουρτιού. Σε ένα µπολ ανακατέψτε το γιαούρτι µε την εσάνς µαστίχας και σερβίρετε µε αυτή τις µους. Πασπαλίστε µε κακάο.


Marilou Manta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου