Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατάκια πολλών αστέρων...



Υλικά


270 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 σφηνάκι ρούμι μαύρο
20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Κακάο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

1. Βάλτε σε µεσαία κατσαρόλα την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά. Μόλις πάρει µια βράση και φανούν οι πρώτες φουσκάλες, ρίξτε µέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα κοµµένη σε κοµµάτια. Προσθέστε και το ρούµι και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη για περίπου 3΄ µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεµα.
2.Αδειάστε το µέσα σε ένα µικρό τετράγωνο ταψί (15 x15 εκ.) και αφήστε το µείγµα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
3. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια. Κοσκινίστε το κακάο σε ένα πιάτο και καλύψτε με αυτό τα σοκολατάκια. Τινάξτε το επιπλέον κακάο και απολαύστε τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου