Υλικά:
300 γρ. φρέσκα κόκκινα τσίλι, 300 γρ. κόκκινες πιπεριές γλυκιές, 2 κιλά ζάχαρη, 1.200ml. μηλόξυδο, 1 φασόλι βανίλιας
Διαδικασία:
1. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις πιπεριές. Κόψτε τα τσίλι σε 3 – 4 κομμάτια αφαιρώντας τα κοτσάνια τους και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μαζί με τα σποράκια τους. Κόψτε στη μέση τις κόκκινες πιπεριές , αφαιρέστε τους σπόρους και τα κοτσάνια και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε τα στο μπλέντερ. Πατήστε το on-off 4-5 φορές, ώστε να μη πολτοποιηθούν εντελώς οι πιπεριές.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τη ζάχαρη και το μηλόξυδο. Με ένα μυτερό μαχαιράκι σχίστε στα δύο τη βανίλια, ξύστε το εσωτερικό της και προσθέστε το στο τηγάνι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να ανακατέψετε.
3. Προσθέστε στο τηγάνι τις πιπεριές και αφήστε τις να βράσουν για 10’-12’ ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Γεμίστε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη ζεστή, κλείστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
5. Η μαρμελάδα chillivanilla συνοδεύει τέλεια ένα μοσχαρίσιο φιλέτο ή ακόμα και μια ποικιλία τυριών! Ακούστε το μαγικό “κλικ” από το βαζάκι και απολαύστε την!
Μαριλού Μαντά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου