Για τη μαρέγκα
5 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
150 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κορν φλάουρ
Για τη γέμιση
400 γρ. Βατόμουρα, ράσμπερις, μπλούμπερις ανάμεικτα, κατεψυγμένα ή φρέσκα
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
160ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)1
½ φασόλι βανίλιας
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
160ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)1
½ φασόλι βανίλιας
Προθερµάνετε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα. Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25 x 38 εκ. και βάθους 2 εκ. και καλύψτε το ταψί µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος ώστε να περισσεύει κατά 2 εκ. από τα πλάγια.
Φτιάξτε το ρολό µαρέγκας. Χτυπήστε στον κάδο του µίξερ σε µέτρια ταχύτητα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) τα ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρέγκα. Προσθέστε τα 100 γρ. ζάχαρη κουταλιά κουταλιά, φροντίζοντας η καθεµία να διαλύεται στο µείγµα πριν να ρίξετε την επόµενη κουταλιά. Κοσκινίστε το κορν φλάουρ και ρίξτε το πάνω στη µαρέγκα, ενσωµατώνοντας µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας σιλικόνης.Απλώστε τη µαρέγκα στο ταψί και ψήστε για 12΄ στη µεσαία σχάρα, µέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της.
Στο µεταξύ απλώστε ένα κοµµάτι αντικολλητικού χαρτιού µήκους 40 εκ. πάνω σε επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε το µε την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφού βγάλετε τη µαρέγκα από το φούρνο, τραβήξτε την από το ταψί κρατώντας από το χαρτί και αναποδογυρίστε την προσεκτικά πάνω στο χαρτί που έχετε πασπαλίσει µε ζάχαρη. Αφαιρέστε το πάνω χαρτί και αφήστε τη µαρέγκα να κρυώσει.
Φτιάξτε τη γέµιση. Ρίξτε τα 100 γρ. από τα βατόµουρα στο µπλέντερ, πολτοποιήστε τα ελαφρώς και αφήστε στην άκρη. Βάλτε σε µπολ το µασκαρπόνε, την κρέµα γάλακτος και ξύστε μέσα τα σποράκια της βανίλιας. ανακατέψτε µε αυγοδάρτη ή µίξερ χειρός µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε στο µπολ τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και ενσωµατώστε µε σπάτουλα σιλικόνης. Απλώστε το µείγµα πάνω στην ψηµένη µαρέγκα, αφήνοντας κενό 1 εκ. στις άκρες που δεν θα καλύψετε. Τυλίξτε σε σφιχτό ρολό χρησιµοποιώντας το χαρτί της βάσης για να σας βοηθήσει. Τοποθετήστε το πάνω σε πιατέλα και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.Βγάλτε το από το ψυγείο. Γαρνίρετε µε τα υπόλοιπα βατόµουρα και πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου