Χριστουγεννιάτικο αγαπημένο γλυκό με κρέμα κάστανο!
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
3 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (105 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγών μεγάλου μεγέθους (105 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. πουρέ κάστανου
40ml ρούμι μαύρο
250ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
500 γρ. πουρέ κάστανου
40ml ρούμι μαύρο
250ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ζάχαρη άχνη
Βατόμουρα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη
Βατόμουρα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Φτιάξτε τη µαρέγκα. Στον κάδο του µίξερ ρίξτε τα ασπράδια, χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Κατόπιν ανεβάστε ταχύτητα µέχρι η µαρέγκα να σφίξει. Ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη (κοσκινισµένη) ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Γεµίστε µια σακούλα κορνέ µε ίσια µύτη Νο 9 και σχηµατίστε φωλίτσες επάνω σε λαµαρίνα φούρνου, που την έχετε καλύψει µε χαρτί ψησίµατος. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο, στη µεσαία σχάρα, στους 100 °C για 1½ ώρα.
Φτιάξτε την κρέµα κάστανου. Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) τον πουρέ κάστανου µε το ρούµι και το βούτυρο εωσότου πάρετε µια λεία κρέµα. Γεµίστε µε την κρέµα µια σακούλα κορνέ µε ίσια στρόγγυλη µύτη.
Μοντάρετε το γλυκό. Χτυπήστε την κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ µε το εξάρτηµα σύρµα, µέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα κουτάλι γεµίστε τις φωλίτσες µαρέγκας µε τη σαντιγί. Με το κορνέ γαρνίρετε γύρω γύρω τις µαρέγκες µε την κρέµα κάστανου και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
— με Marilou MantaΦτιάξτε τη µαρέγκα. Στον κάδο του µίξερ ρίξτε τα ασπράδια, χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Κατόπιν ανεβάστε ταχύτητα µέχρι η µαρέγκα να σφίξει. Ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη (κοσκινισµένη) ανακατεύοντας απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης. Γεµίστε µια σακούλα κορνέ µε ίσια µύτη Νο 9 και σχηµατίστε φωλίτσες επάνω σε λαµαρίνα φούρνου, που την έχετε καλύψει µε χαρτί ψησίµατος. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο, στη µεσαία σχάρα, στους 100 °C για 1½ ώρα.
Φτιάξτε την κρέµα κάστανου. Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) τον πουρέ κάστανου µε το ρούµι και το βούτυρο εωσότου πάρετε µια λεία κρέµα. Γεµίστε µε την κρέµα µια σακούλα κορνέ µε ίσια στρόγγυλη µύτη.
Μοντάρετε το γλυκό. Χτυπήστε την κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ µε το εξάρτηµα σύρµα, µέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα κουτάλι γεµίστε τις φωλίτσες µαρέγκας µε τη σαντιγί. Με το κορνέ γαρνίρετε γύρω γύρω τις µαρέγκες µε την κρέµα κάστανου και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου