Σπιτική καραμέλα γάλακτος σε 10' ! Μπορείτε να αντισταθείτε;;;
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. γλυκόζη
60ml νερό150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ζεστή
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φασόλι βανίλιας
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά. Αφήστε το µείγµα να βράσει µέχρι να πάρει βαθύ καραµελένιο χρώµα. Παράλληλα ζεστάνετε σε µέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι την κρέµα γάλακτος με τα σποράκια της βανίλιας
Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα προσεκτικά (επειδή κοχλάζει έντονα) τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης. Και επιστρέψτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομμάτια καραμέλας. Τέλος προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα. Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει 4’-5’ και έπειτα αποθηκεύστε τη σε αποστειρωμένα βάζα.
.
Από την
— με Marilou Manta200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. γλυκόζη
60ml νερό150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), ζεστή
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φασόλι βανίλιας
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά. Αφήστε το µείγµα να βράσει µέχρι να πάρει βαθύ καραµελένιο χρώµα. Παράλληλα ζεστάνετε σε µέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι την κρέµα γάλακτος με τα σποράκια της βανίλιας
Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα προσεκτικά (επειδή κοχλάζει έντονα) τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης. Και επιστρέψτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομμάτια καραμέλας. Τέλος προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα. Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει 4’-5’ και έπειτα αποθηκεύστε τη σε αποστειρωμένα βάζα.
.
Από την
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου