Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πορτομπέλο γεμιστά


Πορτομπέλο γεμιστά σαν παπουτσάκια!!! Εύκολα και χορταστικά!


Υλικά
12 μανιτάρια πορτομπέλο
Για τον κιμά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγ. χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριού
400 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. βασιλικό πλατύφυλλο

Διαδικασία
Πρώτα φτιάξτε τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάλτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και έπειτα προσθέστε τον κιμά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Δυναμώστε λίγο την ένταση και σβήστε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέστε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για ακόμη 20’ . όταν ο κιμάς είναι έτοιμος προσθέστε το βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα
Και τώρα η σάλτσα τυριού.
Σε ένα μπολ βάλτε το ανθότυρο και λιώστε το με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα, το βασιλικό ψιλοκομμένο και καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Με ένα πινέλο αλείψτε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο και ψήστε τα για 10’. Βγάλτε τα από το φούρνο και γεμίστε τα με τον κιμά. Βάλτε 1-2 κ.σ. σάλτσα τυριού και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε τα μανιτάρια για ακόμα 10’-15’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και να σχηματίσει κρούστα η κρέμα τυριού.
— με Marilou Manta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου