Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ταλιατέλες με γαρίδες και σολομό



Απολαυστικά ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και άρωμα θάλασσας!





Υλικά για 4 άτομα


1 πακετάκι καπνιστό σολομό 100 γρ.
12 μεσαίες γαρίδες
50 γρ. μπρικ (προεραιτικά)
500 γρ. ταλιατέλες
250 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ τοματίνια
2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
1 σφηνάκι ουίσκι
4 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
αλάτι και φρέσκο πράσινο πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

1. Καθάρισε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Με ένα μαχαίρι χάραξε κατά μήκος τη ράχη τους και αφαίρεσε το εντεράκι με την άμμο. (αυτός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος αντί να παιδεύεσαι με οδοντογλυφίδες και σπαθιά)
2. Βάλε την κατσαρόλα με το νερό στη φωτιά και πρόσθεσε αλάτι. Μόλις βράσει πέτα μέσα το ζυμαρικό. (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα θέλουμε 2’ πριν γίνουν al dente)
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε το βούτυρο και τοποθέτησέ το σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει ρίξε το σκόρδο αφού αφαιρέσεις το πράσινο φυτράκι που έχει στο κέντρο του. Ρίξε τις γαρίδες και τα τοματίνια κομμένα στη μέση και ανακάτεψε ζωηρά για 2’. Αφαίρεσε το σκόρδο! Αν δεν έχεις πιεί το σφηνάκι ρίξε το στο τηγάνι και απομακρύνσου γιατί θα κάνει ΠΟΥΦ!!! Αν δεν κάνει (καθότι δουλεύεις με ηλεκτρική εστία) άστο απλώς να εξατμιστεί! Πρόσθεσε τη μαντζουράνα, την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
4. 1’ πριν βγάλεις τις γαρίδες από τη φωτιά πρόσθεσε το σολωμό. Μέχρι τότε θα έχει βράσει και το ζυμαρικό και άκου τι θα παίξει. Ρίχνεις τις ταλιατέλες μαζί με λίγο από το νερό τους στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύεις για ακόμα 1’ σε μέτρια φωτιά.
5. Σερβίρεις προσθέτωντας τελευταία στιγμή το μπρικ και ξύσμα λεμονιού!!! Συνοδεύεις υποχρεωτικά με κρασάκι λευκό!

Από τη Marilou Manta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου