Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Red & white swirl cookies


Υλικά 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική 280 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 250 γρ. ζάχαρη 1 αυγό μεγάλου μεγέθους (60 γρ.) 1 βανίλια σκόνη Kόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ζάχαρη χρωματιστή κατάλληλη για φούρνο
Διαδικασία 1. Σε ένα μπολ αναμίξτε με πιρούνι το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Στον κάδο του μίξερ ρίξτε το βούτυρο και χτυπήστε με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε σταδιακά και χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα για άλλα 2΄. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και αναμίξτε τα κι αυτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Χαμηλώστε την ένταση του μίξερ και ρίξτε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι. 2. Αφού αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και έχετε μία ομογενοποιημένη ζύμη χωρίστε τη σε δύο μέρη. Στο ένα προσθέστε περίπου 2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίστε το ανακάτεμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 3. Φτιάξτε τον σαλίγκαρο. Χωρίστε την άσπρη και την κόκκινη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια την καθεμία. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι πάνω σε διάφανη μεμβράνη και με ένα πλάστη σχηματίστε τετράγωνη ζύμη 12x12 εκ.. Τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30΄(η κόκκινη ζύμη θα είναι πιο παχιά από την άσπρη).Κόψτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε τετράγωνα κομμάτια 30x30 εκ.Βγάλτε από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη και βάλτε κάθε κομμάτι ζύμης ανάμεσα από 2 κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε λίγο τα κομμάτια της ζύμης σας, χωρίς να αφαιρέσετε τα αντικολλητικά χαρτιά. Αφού τελειώσετε τη διαδικασία με όλες τις ζύμες, βάλτε τις στο ψυγείο για 15΄, χωρίς να βγάλετε τα χαρτιά.Βγάλτε από το ψυγείο μία άσπρη ζύμη και μία κόκκινη ζύμη, και τοποθετήστε τις τη μία πάνω στην άλλη αφού αφαιρέσετε τα χαρτιά –εκτός από αυτό που ακουμπά στην επιφάνεια εργασίας σας. Ξεκινώντας από τη μεριά που είναι προς το μέρος σας, αρχίστε να διπλώνετε τις δύο ζύμες μεταξύ τους, έτσι που να δημιουργήσετε ένα ρολό. Κάντε απαλές κινήσεις, ακριβείας, φροντίζοντας το ρολό να μην έχει καθόλου κενό. Το αντικολλητικό χαρτί που υπάρχει από κάτω, θα σας βοηθήσει στο ρολάρισμα και στο να είναι σφιχτός ο κύλινδρος που φτιάχνετε. Όταν πια έχετε τυλίξει τη ζύμη σε ρολό, κινήστε τη μπρος –πίσω με τη βοήθεια του χαρτιού, ώστε να γίνει ακόμα πιο συμπαγής. Σφραγίστε τις άκρες του με λίγο νεράκι που θα βρέξετε τα δάχτυλα σας. Με ένα πινέλο αλείψτε το ρολό με ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό και κατόπιν ρολάρετέ το σε ένα δίσκο που έχετε απλώσει την πολύχρωμη ζάχαρη. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και φυλάξτε στο ψυγείο για 3 ώρες. 4. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και βάλτε τις λαμαρίνες στην πάνω και την κάτω θέση του φούρνου. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.Βγάλτε τα 3 ρολά από το ψυγείο και κόψτε με μαχαίρι χωρίς δόντια σε πολύ λεπτές φέτες, 0.5 εκ.. Τοποθετήστε κάθε φετούλα σαλίγκαρου στις λαμαρίνες, φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.Βάλτε τις λαμαρίνες στην πάνω και στην κάτω θέση του φούρνου και ψήστε για 12-14΄.
Μαριλού Μαντά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου