Υλικά
475 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
1 κρόκο αυγού μεσαίου μεγέθους (20 γρ.)
30ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη(βανίλια σε σκόνη)
300 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. καραμελένια μπαστουνάκια-γλειφιτζούρια
Διαδικασία
Φτιάξτε τα μπισκότα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανιλίνη. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα(εξάρτημα μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τον κρόκο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματήστε το μίξερ και βάλτε το εξάρτημα γάντζο. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια ζύμη λεία και ελαστική.
Σχηματίστε ένα ρολό σαν σαλάμι με τη ζύμη και πατήστε το με τα χέρια σας να γίνει πιό τετράγωνο. Τυλίξτε το σε μεμβράνη. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’ τουλάχιστον. Στρώστε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο και κόψτε μικρά στρόγγυλα μπισκότα με ένα λείο μαχαίρι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στην μεσαία σχάρα για 10-12’. Βγάλτε τα από τον φούρνο , αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και ξεκολλήστε τα. Βάλτε τα σε μία σχάρα επάνω ή μία πιατέλα για να κρυώσουν εντελώς.
Μοντάρετε τα μπισκότα. Βάλτε σε ένα μεσαίο μεταλλικό μπολ τη λευκή σοκολάτα και εφαρμόστε το στο χείλος μία κατσαρόλας ίδιου μεγέθους που έχετε γεμίσει με νερό κατά τα 2/3 (διαδικασία μπεν μαρί) και βάλτε την σε μέτρια φωτιά. Αφήστε την να λιώσει ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Κατεβάστε την από την φωτιά και σπάστε μέσα τα καραμελάκια σε μικρά κομματάκια. Πάρτε ένα ένα τα μπισκότα και βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι την μέση τους, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα. Αφήστε τα για 20΄ να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μπορείτε να τα σερβίρετε ή να τα φυλάξετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου