Υλικά
Για το μπισκότο 840 γρ. αλεύρι μαλακό
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
20 γρ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
5 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη
185 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
310 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
215 γρ. μέλι 20ml νερό
Για τη διακόσμηση
Χρωματιστή ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
Για την κόλλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 50ml νερό
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν
πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το αλάτι και το γαρίφαλο. Στον κάδο
του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) το βούτυρο με την
καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ αναμείξτε καλά τα αυγά
με το μέλι και το νερό, προσθέστε τα στο μείγμα του βουτύρου και
συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέστε αρχικά το μισό αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε
μια μαλακή και λεία ζύμη. Βγάλτε το σύρμα από το μίξερ και βάλτε το
γάντζο (εξάρτημα του μίξερ) για ζύμες. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και
συνεχίστε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το ζύμωμα.Τυλίξτε το μείγμα σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη έως τρεις μέρες πριν τη χρησιμοποιήσετε). Αφήστε τη για 10΄ εκτός ψυγείου πριν τη χρησιμοποιήσετε. Ανοίξτε τη ζύμη. Χωρίστε τη σε τρία ίσα μέρη. Τοποθετήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος και ανοίξτε το με έναν πλάστη σε πάχος 2,5 εκ. Αφήστε για 10΄ τη ζύμη στο ψυγείο πριν κόψετε το μπισκότο. Βγάλτε τη ζύμη απο το ψυγείο.
Τοποθετήστε το κουπ πατ σε σχήμα δένδρου επάνω στη ζύμη και πιέστε το μέχρι κάτω. Αφαιρέστε την παραπανίσια ζύμη. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με τα άλλα δύο μπισκότα και τοποθετήστε τα ξανά στο ψυγείο για 10΄.
Με τη βοήθεια του χάρακα μετρήστε αρχικά το ύψος του απο την κορυφή μέχρι τη βάση και διαιρέστε το διά του 3. Ξεκινώντας από εκείνο το σημείο, μετρώντας από τη βάση, κόψτε μια μικρή μακρόστενη λωρίδα σε κάθε μπισκότο στο κέντρο του για να δημιουργήσετε τις ενώσεις.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 170 °C για 20΄-25΄. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ετοιμάστε την κόλλα για τη διακόσμηση.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε τα σε μέτρια ένταση ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Με ένα μικρό πινέλο απλώστε την κόλλα στις άκρες του δένδρου και στη συνέχεια πασπαλίστε με τη χρωματιστή ζάχαρη.
Μαριλού Μαντά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου