Υλικά Για τη μους λευκής σοκολάτας 2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.) 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή 300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) Για το παντεσπάνι 7 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (250 γρ.) 200 γρ. ζάχαρη 250 γρ. πούδρα αμυγδάλου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. κορν φλάουρ 40 γρ. κακάο
Διαδικασία Φτιάξτε τη μους λευκής σοκολάτας.
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τα φύλλα ζελατίνης και μουλιάστε τα για 15΄ σε κρύο νερό.
Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 100ml από την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Βάλτε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα μεταλλικό μπολ. Όταν ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τις καλά στραγγισμένες ζελατίνες και ανακατέψτε.
Ρίξτε το ζεστό μείγμα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα 200ml από την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέστε τη στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε. Σκεπάστε τη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
Φτιάξτε το παντεσπάνι.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ), ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα. Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης για να ενσωματωθούν. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκ. και απλώστε με μια μεταλλική σπάτουλα επάνω το μείγμα σε πάχος 1-1,5εκ. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C στη μεσαία σχάρα για 7΄-8΄. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Μοντάρετε το γλυκό. Βάλτε μια λαδόκολα επάνω σε μια λαμαρίνα φούρνου και αναποδογυρίστε με προσοχή το παντεσπάνι. Ξεκολλήστε το αντικολλητικό χαρτί με το οποίο το ψήσατε και απλώστε τη μους λευκής σοκολάτας σε μια λεπτή στρώση. Τυλίξτε τον κορμό με τη βοήθεια της λαδόκολας και αφήστε τον για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Διακοσμήστε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Μαριλού Μαντά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου