Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα βελουτέ με καρότο

Υλικά
300 γρ. πατάτες 600 γρ. καρότα 1 κεφάλι σκόρδου ολόκληρο 2 - 3 κ.. σ. ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 λίτρα ζωμός βοδινού ή νερό 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 200 γρ. κύβους μπέικον 200 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1. Τυλίξτε τα σκόρδα ολόκληρα σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 40’. Αφήστε τα να κρυώσουν και έπειτα κόψτε τη βάση τους με ένα μαχαίρι και πιέστε τα με το χέρι σας να βγει η ψίχα τους. 2. Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ξεπλύνετε τα και στραγγίστε τα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. 3. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4’ , προσθέστε τα σκόρδα, τις πατάτες και τα καρότα και ανακατέψτε ζωηρά για 5’ και έπειτα προσθέστε τον ζωμό και το τζίνζερ. Αφήστε τα λαχανικά να βράσουν για περίπου 30’ ή έως ότου μαλακώσουν. 4. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήστε το περιεχόμενο με το ραβδομπλέντερ ή σε μικρότερες δόσεις στο μούλτι. Ξαναβάλτε τη σούπα στην κατσαρόλα προσθέστε το θυμάρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήστε τη σούπα να βράσει ακόμα 10’. 5. Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. 6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή συνοδεύοντας τη με μια κουταλιά τυρί κρέμα και φρυγανισμένο ψωμί
Μαριλού Μαντά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου